saya dah LULUS jpj !! alhamdulillah


'assalamualaikum kawan kawan,,
sorry entri kali ni bajet hot.. sila layan :)
abaikan pic childish!! ehsan google

 test bukit , alhamdulillah.. naik dengan selamat, turun pun dengan selamat.. 
(tapi kena tegur sebab tak pakai seatbelt!! oke padan muka yana )
pastu yang.. hape natang nama dye, yang kena undur tu.. oke jugak :)
parking 3 penjuru.. terpijak garisan ckit.. tapi tade sape pasan :) yana wat dont know , padahal dalam hati bersalah gila.. tros kua. jalan . :) 

lulus dalam litar

time test jalan raya..

JPJ agak bengis , masok je kereta yana bagi salam..
yana: "assalamualaikum incik" 
dya tak jawab.. (maybe jawab dalam hati) yana sabar..
bila mula nak jalan.. tekan minyak dan lepas clush,, TAK JALAN wehh..
yana gelabah.. carik apa silap..kenapa tak jalan pulak niii
RUPA RUPANYA.. handbrek tak turunkan.. JPJ kat sebelah mula berbicara

jpj: "awak pun nak kena saya bawak balik jugak???"
yana:" ermm maaf incik.". (sengeyhh)
           bengap pulak aku time tu..

pemanduan bermula.. naseb keta tak sentap.. kalo tak, mau tak gelabah yana...

time kat bukit (jalan raya)

jpj: "awak tau tak, kat sini ramai yang tak lepas?? saya bawak balik"
yana: tenang ja dengar (cis!! nak takutkan aku) dan.. alhamdulillah.. naik smooth ja.. :)

time lampu isyarat merah.....

jpj: "oke jalan ja.."
yana: agak pelik, tapi teringat lak cikgu pernah gitaw yana, "kalau jpj suruh jalan, jalan ja"
         dengan penuh CONFIDENTnya.. yana jalan..
jpj:  " awat langgaq lampu isyarat??? awat? kalau kawan suruh jalan, awak jalan jugak? "
yana: (sakit hati) "ermmm  tapi incik suruh jalan.." yana da mula geram tapi sabar ja.. puasa puasa..
jpj: " okehh!! JOM kita balik!! "
yana: dalam hati ,,putus harapan nak lulus.. sob sob


dalam perjalanan...
jpj: "tak sedih ka failed?"
yana : sedihh "saya redha..."<-- kesian kan ayat aku
jpj: "haahh bagussss redhaaa.. awak anak mami ka?"
yana: "dah ramai da cakap, tapi saya anak mak saya :)" (yana layan ja lahh..)
jpj: "pak kerja apa?"
yana:(sebenarnya aku dengar mak!)" suri rumah.."
jpj: "dak dak..saya tanya pak.. "
yana:"ooo pak... keja biasa biasa ja :)" malu weyhh
jpj:" hafal dakgi doa naik kenderaan?"
yana: "emm dulu hafal, pastu terlupa.." jujur gila aku
jpj: "bila nak hafal? doa tido tau?"
yana: "tau..  ermm saya baca doa tawakal selalu :0" (tanak kalah)
jpj: "baca tengok?"
yana: yana baca dengan penuh kushuk , "bismillahhirahmanirrahim"..mula mula.. terbaca doa tido. haish!!! pastu,, cepat cepat baca yang sebetulnya.
jpj: "ait?? awat pendek ja.. awat saya baca panjang?"
yana: "emmm cikgu ajar banyak tu jaa.". (huhu penat aku layan)

bila dah sampai..
JPJ: "kalau nak lulus nyanyi lagu negaraku"
yana: telan air liur, tros nyanyi.. huhu.. punya nak lulus..


dan akhirnyaaa LULUS!! teheeee :)





p/s : saya pemandu yang berhemah :) incik jpj~ terima kasih :)


12 comments:

nurleana heayana said...

kah3 ! bgus gak jpj too .. nyanyi lgu kbngsaan uhh ! suke2 .. :)

SITI NOORNADIYANA said...

haha. klakar lah bace entri ni. ade certain jpj nampak je garang tapi hati baik. :P

mizz_aainaa said...

tahniah.. :)

nasib dia bg lulus kan.. hehe..

Boo Duck Donat G said...

hahahha...xleh bla jpj 2 an..byk plka ptanyaan dia 2...tpi nseb bek lulus..alhamdulillah..congrates :))

amir aizat said...

dulu dpat jpj yg poyo2 jer muke.hahah tahniah yer!

yana said...

yana: haha.. kan? semangt kebngsaab dya

diyana:mmg pun, yang penting sabar ja layan karenah.. :)

yana said...

mizz: hehe.. alhamdulillah.. reski :)

donut : haha.. tulakannn.. naseb bek lulus ..

aizat : haha, cemana tu muka poyo jpj tu :)

kaizen said...

macam2 la kerenah pegawai JPJ nih.. hahahah

*jemput ke blog join kontest yg tgh berlangsung tu...kot2 leh dpt duit raye nih... hehehe

yana said...

kaizen: macam macam ragam kann

Ema Razali said...

congrats lulus!! :)

tp patutnya jgn ikut ckp jpj. sbb jpj tu nak test kita je. haha

tp knp dy tnye2 psl doa2 tu? ema dlu tk kena pon =.=

garang gila jpj ni.... :/

myezatul aQma said...

tahniah!lpas ni bleh la bawak saya g jalan2

yana said...

ema: yana pun tatau jpj nak kenakan yana, tak pasal pasal kena pangkah kat lampu isyarat.

aqma: mekasih.. jum dear, kita pegi paris :)