Dear Stress, Let's Break Up!


Assalamualaikum :)
dah lama menyepikan diri. 
tetiba datang nafsu jari nak menari atas keybord ! omaigaddd rinduuu belog deebob soo much.
busy , busy , busy :( itu pasal ta dapat nak menaip
as a student , banyak priority nak dibahagikan. nahh , dengan assignment, project, kuiz, labtest.
puhhh bosan k bosan.
bytheway, harini 15/12/2012.
tambah, tolak, darab, bahagi. another 1 month nak balik kampung cuti semester. 
okay mood tak sabar nak rehatkan otak sebab dah letih study. okay. penipu sangat study/
takpe, anggap je macam teruk sangat studynye. BUT, sebelum nak bersenang lenang . 
kena tempuh dulu final. stress stress stress. 
mana nak cover balik bab bab yang tak berapa nak faham. fuhh , ada jugak yang tak tido study week nanti. 
hopefully dipermudahkan segala urusan kita semua. aminn .

thats all fer today. tatatititutu ;)

Al-Fatihah buat mama tersayang.

Assalamualaikum w.b.t

16 April 2012. sapa yang dapat sangka,bila orang yang kita sayang, pergi buat selamanya.
sesungguhnya ajal maut ditangan Allah s.w.t.
habis cuti midsem. sampai Melaka pun dalam pkul 11 pagi . aku kol mama. time tu dia demam. tak cakap banyak and cakap sikit pun tercungap-cungap. aku tak expect pape. mama cakap nak pergi klinik dengan abah. dalam pukul 2 ptg camtu, abah kol, tapi adik aku yang cakap, still terngiang ayat dia. "Mama dah takdak" Allahhuakbar takda ayat yang mampu mulut ni sebut , kecuali meraung nama "Mama". bayangkan , mama hembuskan nafas yang terakhir , tapi aku takda. aku tak sempat nak mohon ampun pun. Astarghfirullahhalazim.. sedih yang amat. rasa macam dunia aku da berhenti.titik. 
Alhamdulillah,  aku dikurniakan sahabat-sahabat yang baik, yang tenangkan aku , Mr Azman yang rushing pergi beli tiket , aku balik malam tu jugak. sepanjang dalam bas, airmata ni berlumba-lumba nak mengalir. 7 jam dalam bas, macam-macam aku bayangkan. kalaulah aku boleh ganti tempat mama. aku sanggup. sedih sangat-sangat tak sempat aku nak bahagiakan arwah dengan segulung ijazah , tunaikan impian dia, harapan dia. 
sampai ja kat umah , dalam pkul 3 pagi aku masuk rumah ,ada adik-adik ,abah,akak aku and sedara-mara . aku tatap wajah mama tersayang. kucup dahi dia lama-lama. Ya Allah.. tenangnya wajah hamba yang pergi mengadapmu. mama tersenyum. cantik. tenang. sedekahkan Yassin buat arwah. dengan linangan airmata. seorang ibu yang telah melahirkan aku , telah pergi buat selamanya. Alhamdulillah , aku bersyukur , sebab semuanya dipermudahkan olehNya. sempat aku tatap arwah, kucup, mandikan, pangku jenazah. 
semoga mama tenang mengadap Illahi. yana kat sini akan sentiasa mendoakan mama n berusaha sampai Grad nanti. macam yang mama nak.InsyaAllah, walaupun mama takdak disisi. mama sentiasa dihati yana sampai bila bila. Al-Fatihah.

" Ya Ilahi kasihanilah Ibu Bapa kami – Ampunilah segala dosa mereka ya Allah – Tempatkanlah mereka ke dalam Syurga – Dan kasihanilah ya Ilahi ibubapa kami.Aminn"

jika aku jatuh cinta .


Ya Allah
jika aku jatuh cinta ,
cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu.
agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu.


Ya Muhaimin,
jika aku jatuh Hati,
izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu
agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu.

Ya Rabbana,
jika aku jatuh hati ,
jagalah hatiku padanya
agar tidak berpaling daripada hatiMu.

Ya Rabbul Izzati
jika aku rindu,
rindukanlah aku pada seseorang yang merindukan kasihMu.

Ya Allah ,
jika kau halalkan aku merindui kekasihmu ,
jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu.

amin Ya Allah..



pic ehsan GOOGLE